Arriva is begonnen om een deelfietsensysteem beschikbaar te stellen in Leeuwarden en Groningen, onder de naam ‘’bike&go’’. Hierbij is gekozen voor een oplossing met een deelfiets concept waarbij een vouwfiets in een kluisje wordt gestald. De kluisjes en fietsen kunnen gereserveerd worden via de reisapp Glimble  die is ontwikkeld door Moovit. 

Nazza levert een backend- en app-oplossing om zowel de kluisjes als de eLocks van de vouwfietsen te ontsluiten als een gebruiker bij het gereserveerde kluisje met fiets staat. De oplossing is in november 2021 gestart op het centraal station van Leeuwarden en Groningen. Daarnaast heeft Arriva aan Nazza verzocht om ook een stand-alone mobiele App voor Arriva te faciliteren, waarmee zij hun eigen klanten rechtstreeks kunnen bedienen en de lockers en vouwfietsen niet meer alleen via de reisapp Glimble worden gereserveerd en gebruikt. 

Arriva bike&go

Arriva bike&go is het eerste deelfietssysteem dat te vinden is op de treinstations in Friesland en Groningen. De elektrische vouwfietsen staan in Leeuwarden en Groningen in speciaal daarvoor ontwikkelde lockers. De fietsen zijn te boeken via de nieuwe reisapp Glimble.

Een fiets huren kost € 7,50 per dag, de fiets mag gratis mee in de trein en wordt teruggebracht naar dezelfde locatie als waar de fiets is gehaald. Meer informatie over de werking van Arriva bike&go is te vinden op www.arriva.nl/bikeengo

Het treinstation is vaak geen eindbestemming voor reizigers. Met Arriva bike&go kunnen de laatste kilometers naar de eindbestemming gemakkelijk worden afgelegd. Arriva wil haar reizigers keuzevrijheid geven om flexibel van deur tot deur te reizen. In dat kader is ook de nieuwe reisapp Glimble afgelopen zomer geïntroduceerd.

Bereikt het openbaar vervoer de eindbestemming net niet? Je boekt de elektrische vouwfietsen gemakkelijk via de reisapp Glimble. Deze is te downloaden in de App Store en Playstore. De beschikbaarheid van de deelfietsen is te vinden via het tabblad ‘In de buurt’ in de app wanneer je zoekt op station Leeuwarden of Groningen.

Succes! Nu doorgroeien

De implementatie van dit project is afgerond en tijdens de proefperiode  beschikbaar voor een beperkte groep gebruikers. Het project trekt de aandacht merken wij, ook bij andere aanbieders van kluisjes is er interesse om het concept van Nazza te implementeren. Daarnaast is Nazza in gesprek met Arriva om verdere diensten te gaan aanbieden, onder andere op het gebied van het billing en het ontwikkelen van abonnementen.