17 november 2015

Fleet Management

In de produktcategorie fleet management zijn onderstaande diensten ontwikkeld.
Fleet control
In combinatie met Rittenregistratie levert Fleet control essentiële informatie omtrent het gebruik van voertuigvloten. Van elk voertuig in de vloot wordt een volledige ritregistratie bijgehouden en het stelt de vlootbeheerder in staat informatie over de hele vloot te verzamelen, zoals:

  • Afstand: gereden kilometers, kilometerstanden
  • Lokatie: gereden routes, hotspots (i.e. lokaties waar voertuigen veel rijden cq stilstaan)
  • Gebruik: gereden snelheden, rijgedrag o.b.v. optrekken / remmen / bochten, bezetting (gebruikspercentage), brandstofverbruik

Het real-time karakter van het platform stelt vlootbeheerders te allen tijde in staat om de actuele locatie van al hun voertuigen on-line te volgen. Dit helpt om diefstal en misbruik snel te detecteren, en biedt de vlootbeheerder meer grip op het wagenpark.

Management informatie is op alle aggregaties beschikbaar, en doorsnijdingen van de informatie kunnen worden gemaakt op het niveau van individuele auto’s, op het niveau van de hele vloot ,maar ook op alle tussenliggende niveau’s van subsets van voertuigen in de vloot.

Per klant (bv. een leasemaatschappij) kunnen meerdere vloten geregistreerd worden. Alle informatie kan beschikbaar gemaakt worden voor de vlootbeheerder, maar kan ook beperkt worden tot deelgroepen (bv. klanten, berijders). Een en ander is zowel via een gebruikersvriendelijke website beschikbaar, als kan geëxporteerd en periodiek aangeleverd worden in afzonderlijke data-sets.

Koppelingen met interne bedrijfssystemen worden gemakkelijk tot stand gebracht door middel van file- of webservice interfaces.

Inzicht in rijstijl en daaruit vloeiende kosten voor brandstof, onderhoud en uitstoot leiden tot bewuster en duurzamer gedrag. Daadwerkelijke verbruiks- en CO2-uitstoot kunnen in een dashboard worden weergegeven en worden vergeleken met de norm van het betreffende autotype of het gemiddelde van het totale wagenpark.

 

DashBoards

Via een internet portal, smartphone of tablet heeft de automobilist toegang tot alle verzamelde data. Deze data wordt op overzichtelijke, eenvoudige en relevante wijze getoond.