Introductie

Nazza is een expertisecentrum, autoriteit in mobiliteit. Wij denken in mogelijkheden. Nazza verbindt en vertaalt online mobiliteitsmogelijkheden en innovatie naar het dagelijks leven. Reizen is van ons allemaal en wij zijn uw duurzame onafhankelijke reispartner. Wij brengen u waar u wilt zijn.

Mobility-as-a-Service (MaaS)

  • Nazza levert software waaronder mobiele apps waarmee gebruikers alles voor hun reis kunnen regelen. Snel en gemakkelijk. Wij bieden deze software aan mobiliteitsaanbieders zodat zij een geautomatiseerde en naadloze dienstverlening kunnen aanbieden op het gebied van plannen, reserveren, gebruik, verrekening en betaling van mobiliteitsdiensten.
  • Wij maken objecten (zoals e-bikes en e-scooters) deelbaar. Voertuigen en andere objecten worden uitgerust met slimme, elektronische sloten, track-and-trace hardware, en zijn altijd verbonden met Internet (Internet Of Things). De gebruikers van de mobiele app kunnen vervolgens de mobiliteitsobjecten eenvoudig lokaliseren, ontsluiten en gebruiken.
  • De eerder beschreven diensten voor mobiliteitsaanbieders brengen ons in de unieke positie om flexibele abonnementen te bieden voor (grote) bedrijven voor hun werknemers en klanten. We doen dit geheel onafhankelijk en stimuleren het gebruik van duurzame mobiliteit.

Digitaal Service Platform

Nazza levert de hardware, software en service merendeels op basis van SaaS abonnementen, die worden afgerekend op basis van het aantal vervoersmiddelen en het gebruik. De klant heeft online en continu (real time) inzage in zijn kosten en verbruik, ook van het CO2 verbruik. Veel bedrijven zijn namelijk verplicht om hun CO2 verbruik te rapporteren.

Nazza is op dit gebied toonaangevend en heeft dan ook software integraties (API’s) en samenwerking met de wereldwijde marktleidende aanbieders van parkeergaragesoftware, fiets-, auto, en elektrische slotenfabrikanten.

Nazza maakt gebruik van een schaalbaar open systeem, die andere partijen in staat stelt te participeren in hun ecosysteem en andersom. Daardoor wordt Nazza als mobiliteitsplatform steeds verder verrijkt met nieuwe diensten waarvan alle aangesloten partijen gebruik kunnen maken.

Het ultieme doel van Nazza is flexibele abonnementen, die naadloos aansluiten bij de individuele gebruiker. Deze zijn te bestellen via een soort “menukaart” met alle keuzemogelijkheden. De klant heeft op deze manier altijd een abonnement op maat.

In de huidige markt kan deze combinatie van vervoersmiddelen, operators, betalingen, apps en websites niet eenvoudig zelf besteld en gebruikt worden. Het kost nu te veel tijd, moeite en kennis. Daarnaast is de prijs dan ook nog hoger, daar combinatie van afzonderlijke abonnementen duurder is.

Mobility-as-a-Service


Nazza heeft een unieke marktpositie gerealiseerd.

Door de grote aanwezigheid op alle niveaus binnen de mobiliteitsmarkt worden aanbieders automatisch aangetrokken tot Nazza. Nazza hanteert namelijk een onafhankelijke positie door mobiliteitsaanbieders op de door hen gewenste manier en niveau te ondersteunen. Nazza heeft geen eigen eindklanten en exploiteert geen eigen assets.

Dankzij deze onafhankelijke positie heeft Nazza een groot marktpotentieel als verbinder en groothandel in mobiliteitsdiensten. Andere partijen worden vaak gedomineerd door partijen met specifieke belangen in de vervoersindustrie (zoals auto’s, fietsen en Openbaar Vervoer).


Hoe ziet de markt eruit?

De totale mobiliteitsmarkt (MaaS) wordt geschat op ca. €4,8 miljard. Dit alleen al in Nederland uitgaande van 15% van de bevolking met een gemiddelde besteding van €200 per maand. Daarvan is ca. 15 tot 20% IT bestedingen/kosten. Er wordt meer dan een verdubbeling verwacht per jaar in de komende jaren. We gaan anders werken en reizen. De auto is niet meer de norm, maar een flexibele combinatie van verschillende mobiliteiten.

Er is grote behoefte aan: Alternatieven voor de huidige manier van vervoer, immers traditionele oplossingen zijn relatief duur, niet duurzaam en worden niet optimaal benut. Er is meer flexibiliteit voor benutten van verschillende vormen gewenst. Door Corona verandert de behoefte nog sterker. Integrale oplossingen zoals voor het laden van elektrische auto’s en fietsen, vinden en reserveren van parkeerplaatsen, delen van auto’s, scooters en fietsen.